de mens Rens

Stephan Covey onderscheidt in zijn mensbeeld lichaam, geest, hart en ziel. Dat vind ik erg inspirerend. Zo beschouw ik zelf ook mensen, professionals en mijzelf. Zo wil ik dus ook mijzelf voorstellen. Ik ben ervan overtuigd dat dit onderscheid essentieel is voor het organisatieadvies werk.

Lichaam

Ik woon en werk in/ vanuit Utrecht. Mijn leven en mijn werk zijn sterk verweven, ook op de plek waar ik woon. Ik woon als co-ouder met mijn drie kinderen, twee zonen en een dochter (geboren in Ethiopie) in een huis uit 1895. Benden heb ik mijn kantoor en praktijkruimte en boven woon ik. In 2006 heb ik zelf een vierde verdieping erop gebouwd. Deze opbouw is een eerbetoon aan mijn vader en aan mijn eigen passie: de bergsport. Het is het hoogste punt in de wijk en biedt een 360* uitzicht over de Vogelenbuurt.

Hoofd

Ik ben een zeer nieuwsgierig en leergierig mens. Mijn hoofd wil de wereld leren kennen en begrijpen. Met kennis en begrip kan ik effectief bijdragen aan mensen en organisaties. De geest is daarin een krachtig instrument om je eigen leven én de samenleving vorm te kunnen geven; de geest drukt zich uit in de taal: een belangrijk instrument voor de communicatie. Hiermee kunnen we organisaties inrichten die iets goeds voor de samenleving kunnen betekenen.

Hart

Mijn hart zoekt naar verbinding met de wereld en de samenleving. Mijn hart gaat uit naar mensen die eenzelfde inspiratie delen: naar mensen die een bijdrage willen leveren aan het welzijn van de wereld, aan het beantwoorden van milieuvraagstukken, aan het leggen van verbinding tussen noord en zuid, aan het organiseren van het publiek domein.

Ziel

En wat wil mijn ziel? Als mens ben ik voortdurend op zoek naar essentie, in mijzelf, bij anderen en in organisaties. Ik wil vooral antwoord op de waartoe-vraag. Mijn werk richt zich op het benoemen van essenties en het werken vanuit de hoofdlijn. Wat is wezenlijk voor jou als mens en als professional? Wat is wezenlijk voor de organisatie. Een sterk besef van wat wezenlijk is leidt onherroepelijk tot actie.